COACHERNA I SCALEUP GROUP

"ScaleUp Group hjälper entreprenörer och företagsledare med tillväxt och utveckling av blomstrande företag som lyfter Sverige."

 

ScaleUp Groups coacher är alla entreprenörer med erfarenhet av att starta, skala, förvärva, fusionera och avyttra företag. Teamet har en gemensam drivkraft; att hjälpa andra företagare och entreprenörer med långsiktig tillväxt. 

 


Pelle Tornell -Certifierad Scaling Up Coach

Pelle Tornell har varit tillväxtentreprenör i 25 år. Först på Kinnevik under epoken när telekom- och mediabolagen startades och byggdes upp. Därefter bl a som medgrundare av mjukvaruföretaget Enlight Interactive som börsnoterades fem år efter starten. Pelle har unik erfarenhet från alla aspekter av att utveckla tillväxtbolag från tidig fas till börsintroduktion. Pelle är författare och har bl a gett ut boken Bestäm dig, han har forskat på Stockholms Universitet i ämnet tillväxtbolag och är certifierad coach i Scaling Up-metodiken.


Jenny Arnström -Diplomerad ScaleUp Coach
Jenny Arnström är företagscoach inom ScalingUp metodiken och har ett stort intresse för organisationsutveckling, ledarskap och HR. Jenny har en bakgrund som serieentreprenör inom utbildningsbranschen där hon har startat upp, drivit och avyttrat privata skolor och förskolor.  Med lite över 20 års erfarenhet av arbete mot den politiskt styrda och statligt finansierade sektorn besitter hon gedigen kompetens av upphandlingar, processledning och systematiskt kvalitetsarbete. Jennys styrkor är hennes pedagogiska och strategiska förmågor och hon beskrivs ofta som tydlig, trovärdig och inspirerande. Hennes bolag har blivit utnämnt till Gasellföretag fem år i rad. Jenny är även certifierad professionell styrelseledamot.

Inom ScaleUp Group hjälper hon entreprenörer och företagsledare med det viktiga strategiska arbetet för att nå långsiktig tillväxt. Fritiden spenderas gärna tillsammans med familjen och hundarna på sommarstället i Stockholms skärgård där dagarna ägnas åt uteaktiviteter, odling, träning och många härliga båtturer.


Jannes Dahlgren -Diplomerad ScaleUp Coach
Jannes Dahlgren är entreprenör och har 20 års erfarenhet från den grafiska branschen. Han har en bakgrund som vd och medgrundare av digitaltryckeriet Digaloo AB som hade tillväxt 17 år i rad och blev utsett till Gasellföretag två år i rad. Han har erfarenhet från att starta, skala upp, förvärva, fusionera och avyttra bolag. Jannes har ett stort intresse för ledarskap och företagsutveckling. Han jobbar som inspiratör och föreläsare och har som komplement till den långa praktiska erfarenheten från företagslivet nu utvecklats teoretiskt inom Scaling Up-metodiken.


Markus Wengelin -Diplomerad ScaleUp Coach
Markus Wengelin är företagscoach inom ScalingUp metodiken och har ett stort intresse för företagsutveckling, styrelsearbete och ledarskap. Markus är entreprenör med över 20 års erfarenhet från IT-branschen. Han har startat och skalat upp IT-bolag från 0 - 60 mkr främst i södra Norrland. Som operativ ledare har han även genomfört fusion och avyttring av bolag. Markus är fortfarande en aktiv entreprenör som bland annat bygger coworking i Hälsingland. Han är en engagerad och aktiv styrelseledamot i flera företag och föreningar. Utöver att jobba som diplomerad ScaleUp coach är han även certifierad Lotscoach®, certifierad professionell styrelseledamot och certifierad dataskyddsombud.

Inom ScaleUp Group hjälper han entreprenörer och företagsledare med det viktiga strategiska arbetet för att nå långsiktig tillväxt. På sommaren är det inte ovanligt att du hittar honom på golfbanan då golfspelet är en stor passion på fritiden.